BiH

direktni kontakt

Vlada KS pregovara sa Ruskim fondom i AstraZeneca-om o nabavci vakcina

11/03/2021

Kako se u saopćenju ističe, uspostavljen je direktni kontakt sa rukovodstvom Ruskog fonda direktnih investicija te predstavnicima AstraZeneca-e

Imajući u vidu izuzetno ozbiljnu situaciju u vezi sa širenjem koronavirusa u Kantonu Sarajevo (KS), Vlada KS-a poziva sve potencijalne dobavljače registrirane u Bosni i Hercegovini, a koji mogu osigurati uvoz vakcina u Sarajevo da dostave ponude sa jasno iskazanim cijenama i rokovima isporuke.

Svi koji su zainteresirani mogu dobiti pismo namjere od Vlade KS.

– Od prvog dana mandata neprestano radimo na iznalaženju načina da što prije nabavimo minimalno potrebnih 100.000 doza vakcina za naše građane. Svakodnevno obavljamo sastanke i upućujemo dopise, jer nam je jasno da moramo učiniti sve da građanima osiguramo vakcine, budući da su nas viši nivoi vlasti iznevjerili – rekao je premijer KS Edin Forto.

Do sada je Vlada Kantona Sarajevo izdala pismo namjere predstavnicima šest firmi iz Bosne i Hercegovine koje su iskazale interes da pregovaraju s ciljem prikupljanja ponuda za nabavku vakcina, a za šta su osigurana budžetska sredstva, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Kako se u saopćenju ističe, uspostavljen je direktni kontakt sa rukovodstvom Ruskog fonda direktnih investicija te predstavnicima AstraZeneca-e.

U cilju da se u što skorijem roku izvrši nabavka vakcina za građane Kantona, predsjednicima i premijerima Srbije, Hrvatske i Slovenije su poslana pisma sa molbom da Kantonu Sarajevo prodaju određene količine vakcina po cijenama koje su i sami platili za njihovu nabavku, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.