Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turska donirala najmodernije vatrogasno vozilo Općini Visoko

Vatrogasno novo vozilo

Vlada Republike Turske, Ministarstvo za šumarstvo i vodoprivredu putem Generalne uprave za šume Republike Turske doniralo je Općini Visoko najmodernije navalno vatrogasno vozilo marke MAN sa pratećom opremom vrijednosti cca 500.000 KM.

Navalno vatrogasno vozilo predviđeno je za rad u svim vremenskim uvjetima, posjeduje spremnik zapremine 4500 litara vode sa pumpama visokog pritiska i teledirigovanim gašenjem požara iz kabine. Vatrogasno vozilo je zbog svojih gabarita i tehničkih karakteristika prilagođeno za intervenciju u uskim ulicama i udaljenim područjima van gradskog područja. Vozilo posjeduje i vučnu sajlu sa motorom za izvlačenje vozila, GPRS satelitsku navigaciju, pogon 4×4, duplu kabinu za intervenciju šest vatrogasaca i svu potrebnu i dodatnu opremu za posadu i vozilo.

Ova vrijedna donacija naših prijatelja iz Vlade Republike Turske i Uprave za šume Republike Turske značajno će unaprijediti stanje voznog parka Profesionalne vatrogasne jedinice Općine Visoko i sigurno omogućiti još kvalitetnije intervencije visočkih vatrogasaca.

Odluku o donaciji potpisali su predsjednik Republike Turske gosp. Recep Tayyip Erdogan i Premijer Republike Turske gosp. Ahmet Davutoglu, a kao rezultat prijateljstva i podrške Općini Visoko i načelnici mr.sci Amri Babić.