BiH

Veliko interesovanje

Vlada RS: Omogućiti dolazak nastavnika kineskog jezika u RS

13/06/2019

inistarstvo prosvjete i kulture je mišljenja da saradnju treba proširiti i omogućiti dolazak nastavnika kineskog jezika u RS

Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na 24. sjednici, održanoj u Banjaluci informaciju o uvođenju kineskog jezika u škole u tom entitetu, javlja Anadolu Agency (AA).

“S obzirom na to da postoje pozitivna iskustva iz škola u kojima je kineski jezik uveden kao fakultativna nastava i veliki interes učenika za izučavanje kineskog jezika, Ministarstvo prosvjete i kulture je mišljenja da saradnju treba proširiti i omogućiti dolazak nastavnika kineskog jezika u RS”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.

Vlada je ovlastila ministra prosvjete i kulture da potpiše Sporazum o obezbjeđivanju nastavnika kineskog jezika između Sjedišta Konfucijevih instituta Narodne Republike Kine u Pekingu i Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

“Sjedište Konfucijevih instituta Narodne Republike Kine, Peking, Sporazumom se obavezuje da obezbijedi nastavnike kineskog jezika za RS, s ciljem da podrži realizaciju fakultativne nastave kineskog jezika u RS-u”, stoji u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.