Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

telefonska sjednica

Vlada RS razriješila dužnosti Marka Šukala zbog nedoličnog ponašanja

dodik sukalo

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Marko Šukalo tokom vikenda je lišen slobode zbog posjedovanja teških droga, koakina i ekstazija

Vlada Republike Srpske održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je, zbog nedoličnog ponašanja kojim je nanio štetu ugledu Vladi Republike Srpske, razriješila Marka Šukala dužnosti pomoćnika generalnog sekretara za pravne i opšte poslove – saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske uputio je juče zahtjev Vladi za udaljenje iz republičkih organa uprave Marka Šukala. Zahtjev je upućen zbog toga što je Šukalo svojim nedoličnim ponašanjem nanio štetu ugledu Vladi Republike Srpske.

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Marko Šukalo tokom vikenda je lišen slobode zbog posjedovanja teških droga, koakina i ekstazija.

Kod savjetnika Milorada Dodika policija pronašla drogu, kokain i ekstazi

Kako je potvrđeno BN-u u policijskim izvorima, Šukalo je bio pod dejstvom droge u jednom ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci.

Prema izvoru BN-a, Šukalo nije zaveden u službeni dnevnik događaja, ali su šefovi usmeno upoznati sa tim dešavanjima.

Kod Šukala je pronađena droga, ali je on tvrdio da je to za lično korištenje.

Pored savjetničke funkcije, Šukalo je i zamjenik generalnog sekretara u Vladi RS-a i nalazi se u grupi povjerljivih ljudi Milorada Dodika, koji su, kako se saznaje, zaduženi za izradu zakona o vraćanju nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku.