Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada USK-a prihvatila upisnu kvotu za Univerzitet u Bihaću

BiH

bihac univerzitet

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) na danas održanoj sjednici u Bihaću usvojila je, između ostalog, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizacijama i nadležnostima kantonalnih organa uprave i upravnih organizacija, te ga uputila u skupštinsku proceduru.

Prihvaćen je i prijedlog Univerziteta u Bihaću o upisu studenata za akademsku 2015./2016. godinu, prema kojem će se na ovoj visokoškolskoj ustanovi moći upisati 1.515 studenata.

Premijer Saračević i većina ministara, ipak su bili veoma kritični prema dostavljenom planu, jer statistika pokazuje da je Univerzitet već prezasitio Službu za zapošljavanje USK-a profilom kadrova, kakve i dalje upisuje, te da se ne vodi računa o stvarnim potrebama tržišta rada.

Vlada USK-a je danas imenovala privremene upravne odbore u osnovnim školama “Harmani I”, “Harmani II”, “Gornje Prekounje-Ripač”, “Prekounje”, “Kulen-Vakuf – Orašac” i “Gata Ilidža-Vrsta”, te Srednjoj medicinskoj, Mašinsko-saobraćajnoj i Umjetničkoj školi u Bihaću. Nove privremene rukovodne strukture dobile su i osnovne škole “Velagići”, “Sanica” i “Ključ”, te Mješovita srednja škola u Ključu, kao i Arhiv USK-a sa sjedištem u Bihaću.