Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vladajuće stranke tvrde da nije narušena skupštinska većina u RS-u

Nikolić nakon sastanka s Dodikom: Srbija će pomoći RS-u u bor

Rad Narodne skupštine RS-a i tačke dnevnog reda sutrašnjeg zasjedanja, kao i djelovanje pojedinih institucija u RS-u, bile su teme večerašjeg sastanka predstavnika vladajuće koalicije u tom bh. entitetu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjerava da se radi o redovnom sastanku lidera stranaka parlamentrane većine i šefova poslaničkih klubova, kao i nekih članova Vlade RS-a.

– Nema ništa posebno – rekao je Dodik i precizirao da je bilo riječi o nekim zakonima koji će biti razmatrani na sjednici Narodne skupštine RS-a.

I predsjednik Demokratskog narodnog pokreta (DNS) Marko Pavić je rekao da je ovo bio uobičajeni sastanak koaliconih partnera, a na pitanje da li je Stranka Napredna Srpska još uvijek dio skupštinske većine u RS-u, kazao je da će to vidjeti na sjednici parlamenta.

– Mi s njima imamo koalicioni dogovor koji nije ničim narušen. Vidjet ćemo sutra, prekosutra na Skupštini – rekao je Pavić.

Na pitanje da li postoji trenutno skupštinska većina, Pavić je ustvrdio da „ne znači da ako je neko protiv nečega, da je narušena skupštinska većina”.

I predsjednik Socijalističke partije također je rekao da su ovo redovni sastanci koaliconih partnera o djelovanju Vlade i Narodne skupštine RS-a, s ciljem stabilnosti RS-a.