Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hiljade Makedonaca u Skoplju podržalo vladu

Provladin skup u Skoplju: Nekoliko hiljada građana podržava ak

U 20 sati ispred zgrade Skupštine Makedonije u Skoplju je počeo narodni skup u organizaciji VMRO-DPMNE i koalicije “Za bolju Makedoniju” na kojem se okupilo nekoliko hiljada simpatizera vladajuće partije, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani su se okupili kako bi iskazali ogorčenost zbog, kako kažu, crnog scenarija opozicije za destabilizaciju Makedonije. Masovnim skupom žele dati na znanje da građani Makedonije znaju prepoznati prave vrijednosti, te da narod ne vjeruje opoziciji i da vlast može srušiti narod, ne opozicija i strani zvaničnici u zemlji, poručili su iz vladajuće stranke VMRO- DPMNE.

Na skup je stigao veliki broj autobusa iz svih gradova iz unutrašnjosti Makedonije. Nekoliko javnih ličnosti, bliskih vladajućoj garnituri, je na društvenim mrežama pozvalo građane da dođu na skup i daju “podršku Makedoniji”.

Najavljeno je obraćanje premijera i predsjednika VMRO-DPMNE-a Nikole Gruevskog. Na skupu su prisutni i bivša ministrica unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska i direktor Uprave za bezbjednost Makedonije Sašo Mijalkov, koji su nedavno podnijeli ostavke.

Narodni skup vladajuće partije i njene koalicije slijedi nakon jučerašnjeg masovnog antivladinog protesta, koji se održao ispred zgrade Vlade Makedonije, na kojem je prisustvovalo više desetaka hiljada građana iz svih gradova zemlje. Dio njih je ostao ispred zgrade tokom noći i današnjeg dana, na svega nekoliko stotina metara od mjesta na kojem se večeras održava skup pristalica vladajuće stranke.