Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upozorenje građanima

Voda u lokalnim vodovodima na području općine Centar nije za piće

vik-voda

Općina Centar će putem Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, a u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Bjelave“, ukoliko se ukaže potreba, obezbijediti alternativni način snabdijevanja pitkom vodom za stanovnike

Zbog nedavnih padavina koje su uzrokovale poplave u Kantonu Sarajevo, predstavnici Javne ustanove “Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo” su obavili vanrednu higijensko-epidemiološku analizu uzetih uzoraka vode iz sistema gradskog, te lokalnih vodovoda.

Analiza je obavljena, između ostalog i na lokalnim vodovodima na području općine Centar: Mrkovići, Radava, Kokorevac, Muharemovići, Nahorevo stijene. Rezultati analiza uzoraka na mikrobiološke i fizičko-hemijske parametre su pokazali da uzeti uzroci sa lokalnih vodovoda nisu za piće zbog povećane mutnoće boje vode koja nije prihvatljiva za potrošače, saopćeno je iz Općine Centar.

U saopćenju se navodi da su tokom jučerašnjeg dana, odmah po primitku rezultata laboratorijskih analiza uzoraka vode, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar putem sekretara mjesnih zajednica, čiji stanovnici koriste vodu iz navedenih lokalnih vodovoda, obavijestili građane da ne konzumiraju ovu vodu do daljnjeg.

Općina Centar će putem Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, a u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Bjelave“, ukoliko se ukaže potreba, obezbijediti alternativni način snabdijevanja pitkom vodom za stanovnike, saopćeno je iz te općine.