BiH

Sarajevo

Oduzet duhan za nargilu vrijedan više od 63.000 KM

09/11/2021

Kod tri poreska obveznika pronađeno je 262 kg arome-duhana za nargilu koja nije bila obilježena akciznim markicama, niti su vlasnici za istu posjedovali vjerodostojnu dokumentaciju o porijeklu

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na nekoliko lokacija u Sarajevu oduzeli su arome – duhan za nargilu ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 63.500 KM.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja na terenu o nezakonitoj prodaji akcizne robe u pojedinim objektima na području grada Sarajeva, službenici Odsjeka za provođenje propisa Regionalnog centra Sarajevo izvršili su provjeru poslovanja kod više poreskih obveznika.

Tom prilikom su kod tri poreska obveznika pronašli 262 kg arome-duhana za nargilu koja nije bila obilježena akciznim markicama, niti su vlasnici za istu posjedovali vjerodostojnu dokumentaciju o porijeklu.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv dva lica od kojih je roba oduzeta pokrenut će se prekršajni postupci, dok će protiv jednog lica bit podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nezakonitog prometovanja akciznim proizvodima kod Suda BiH, saopšteno je iz UIO BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.