sarajevo

Vodostaj Miljacke u padu

miljacka nadosla – anadolija (5)

Uslijed obilne kiše, koja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pada gotovo dva dana, pojedini dijelovi su u četvrtak ujutru osvanuli pod vodom

Prema informacijama Agencije za vodno područje rijeke Save, vodostaj Miljacke koji je izmjeren u 11 sati u Sarajevu kod mosta u ulici Hamdije Čemerlića iznosio je 166 centimetara i u padu je u odnosu na mjerenje u 10 sati kada je bio 176 cm, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uslijed obilne kiše, koja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pada gotovo dva dana, pojedini dijelovi su u četvrtak ujutru osvanuli pod vodom. Najteža situacija je u Otesu i na Ilidži, gdje je velike probleme izazvala nabujala rijeka Željeznica. Vodostaj Željeznice izmjeren na Ilidži u 10 sati iznosio je 221 centimetar.

Miljacka je u pojedinim dijelovima toka kroz Sarajevo dostigla izuzetno visok nivo, ali još uvijek ne prijeti da će se izliti. Stoga je informacija iz Agencije za vodno područje rijeke Save u opadajućem trendu vodostaja optimistična, a uz to je i intenzitet padavina oslabio.