Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vodostaj Save i dalje u porastu

vodostaj

Prestankom padavina došlo je do znatnog opadanja vodostaja svih rijeka i rječica na području Unsko-sanskog kantona. Stanje se postepeno normalizuje i voda se povlači u svoja korita, dok je jedino vodostaj Save i dalje u porastu.

Na području Tuzlanskog kantona vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07.00 sati bio je 198,77 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u 07.00 sati nivo je viši za 7 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Vodostaj Save je i dalje u porastu, duž toka kroz Posavski kanton. Visina vodostaja izmjerena jutros u 07.00 sati iznosila je – Bosanski Brod 634 cm (pripremno stanje), juče 623 cm, Bosanski Šamac 478 cm (pripremno stanje), juče 473 cm, Orašje 715 cm (pripremno stanje), juče 704 cm.

U gradu Tuzli u protekla 24 sata prijavljeno je pokretanje klizišta na dijelu magistralnog puta M 18 Šićki Brod – Husino. O događaju su obaviješteni službenici GSCZ Tuzla koji će u toku dana izaći na mjesto događaja.

U općini Srebrenik u protekla 24 sata prijavljeno je pokretanje klizišta u naselju Podorašje koje ugrožava lokalno mezarje i dva stambena objekta. O događaju je obavještena OSCZ Srebrenik.