Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vodostaj Save u opadanju kroz Posavski kanton

vodostaj-sava11111

Vodostaj rijeke Save i dalje je u blagom opadanju kroz Posavski kanton.

Prema dnevnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite, visina vodostaja izmjerena jutros u 07.00 sati, na vodomjernim stanicama iznosila je:Bosanski Brod 563 cm (pripremno stanje), juče 568 cm, Bosanski Šamac 365 cm (normalno stanje), jučer 376 cm, i Orašje 604 cm (pripremno stanje), juče 616 cm.

U Mostaru je bilo dva požara i to jedan u Radoču je od 14.00 do 16.00 sati gorila trava i nisko rastinje, a drugi u ulici Kralja Tomislava u 16.00 sati gdje je gorio otpad.

U Zenici je bila jedna manja intervencija vatrogasaca, gdje je gorio otpad.

Također je i u Tuzli bila jedna intervencija gašenja požara na zapaljenom automobilu u ul. Damira Hadžibeganovića. Požar je lokalizovan i ugašen, a u Živinicama je IVJ-a Đurđevik, imala intervenciju na gašenju požara zapaljenih guma i niskog rastinja u Živinicama. Požar je lokalizovan i ugašen.

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo u izvještajnom periodu imala je jednu manju intervenciju na gašenju otpada.

Zbog povećanih oborina, na području Grada Bihaća došlo je do povećane izdašnosti i do pojave mutnoće vode na izvorištima: Klokot, Privilica, Ostrovica i Trebljenik. I dalje se preporučuje potrošačima da prokuhavaju vodu prije upotrebe za piće.

Jučer je, iz Policijske stanice Jablanica, pristigla prijava o pronalasku jedne ručne bombe i 20-ak metaka, kalibra 7,62 mm. Navedeni NUS je pronađen u mjestu Mirci.

O prispjeloj prijavi obaviješten je TUN tim Mostar “A“, kao i Tim za uniištavanje eksplozivnih sredstava FUCZ-e Sarajevo.