Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izlile rijeke

Vodostaj Une i Sane raste, opada nivo Bosne, Vrbasa i Vrbanje

fucz

Bosna u Doboju je 413 centimetara i opala je u odnosu na noćas tri centimetra

Prema jutrošnjim informacijama o hidrometeorološkoj situaciji u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska, situacija je povoljnija nego sinoć i noćas, izjavio je Željko Stojanović, portparol Uprave civilne zaštite RS, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vrbas i Vrbanja su u opadanju, od ponoći do jutros Vrbanja je opala 83 centimetra. Vrbas opada u Delibašinom selu i ispod ušće Vrbanje u Vrbas u naseljima Lazarevo, Derviši, Trn, aktiviran je rezervni sastav Civilne zaštite Banjaluke “, kazao je Stojanović i dodao da Vrbanja opada i u Čelincu.

Što se tiče Prijedora, Sana je u porastu, noćas je bila 456 centimetara, što je 36 centimetara iznad kote vanredne odbrane od poplave.

“Nemamo vijesti o ugroženim ljudskim životima niti o značajnijim izlivanjima. U Novom Gradu Una je u porastu, u Kostajnici od sinoć je porasla za 25 centimetara, uvedene su vanredne mjere odbrane od poplave, nema podataka o značajnijem izlijevanju”, rekao je on.

Bosna u Doboju je 413 centimetara i opala je u odnosu na noćas tri centimetra.

“Dobre vijesti su da se bilježi pad nivoa Bosne i uzvodno u Maglaju. U Tesliću, Usora je u povlačenju, zaplavljeno je oko 70 kuća i objekata”, rekao je Stojanović.

Specijalizovana jedinica sa pumpama velikog kapaciteta je na području Banjaluke i čeka na dalja uputstva.

Prema njegovim riječima, obezbijeđeno je 1.500 vreća za pijesak za Kozarsku Dubicu, 1.000 za Kostajnicu i 1.000 za Novi Grad.