Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

”Vodovodu i kanalizaciji” Sarajevo neplatiše duguju skoro 16,5 miliona KM

vodovod sarajevo

U posljednje 3 godine KJKP ” Vodovod i kanalizacija ” d.o.o Sarajevo je pokrenluo 169.409 naplata potraživanja putem suda ukupne vrijednosti 16,5 miliona KM. Od toga je putem Suda naplaćeno 4,6 miliona KM.

Na jučerašnjem sastanku predsjednice Općinskog suda Janje Jovanović, ministra pravde i uprave KS Maria Nenadića, ministra komunalne privrede KS Senada Hasanspahića i predstavnika komunalnih preduzeća, koji je održan na temu rješavanja problema velikog broja predmeta iz oblasti komunalnih usluga gdje potraživanja po osnovu obaveza građana iznose 200 miliona KM, rečeno je, između ostalog, da se hitno mora uspostaviti novi sistem naplate ovih usluga, te iznalaženje načina i mogućnosti smanjenja broja komunalnih predmeta u Općinskom sudu.

”Obzirom na informaciju da na sudu ima preko 900.000 nerješenih zahtjeva a od kojih se 98% odnosi na nerješene predmete iz komunalne privrede, želimo istaći da je broj tužbi KJKP ” Vodovod i kanalizacija ” d.o.o Sarajevo prema pravnim i fizičkim licima u posljednje tri godine 169.409 što u konačnici iznosi skoro 16,5 miliona KM.

Putem sudskih procesa smo naplatili 4,6 miliona KM. Naravno, u budućnosti očekujemo prijedlog akcionog plana Ministarstva pravde i uprave kojim će biti definisane precizne mjere za mijenjanje postojećeg sistema naplate, propisa, ažuriranja lista i dr.” – kazao je Nezir Hadžić, direktor KJKP ” Vodovod i kanalizacija ” d.o.o Sarajevo

KJKP ” Vodovod i kanalizacija ” d.o.o Sarajevo će se u punom kapacitetu angažovati da na terenu svoje korisnike – dužnike upozori na vrijeme, prije nego što opomene za neplaćene račune završe na sudu.