BiH

Beogradski humanitarac

Vojkan Krstić pomogao višegradskim povratnicima Hamidu i Hakiji (FOTO)

19/05/2019

"Na naše apele nije bilo odgovora. Dok Vojkan nije došao, nismo vjerovali da ovakvo čudo može biti istina"

U gradu Višegradu, dva brata povratnika, Hamid i Hakija uputili su apel za pomoć koji niko nije čuo. Niko osim Vojkana Krstića. Regionalni humanitarac iz Beograda i načelnik Spasilačkog centra Srbije obišao je braću Šabanović i uručio im donaciju kako bi svoje pozne godine proveli u uvjetima dostojnim čovjeka.

– Ja sam Srbin, ali po nacionalnosti čovjek. Duboko vjerujem da u iščekivanju podrške rođaka, kuma ili pobratima, komšija bi trebalo uvijek da bude prvi oslonac. Zato želim svojim primjerom da ponudim ruku prijateljstva i zahvalim braći Šabanović na povjerenju i prihvatanju pomoći koja je od srca – poručio je Vojkan Krstić, ujedno načelnik Spasilačkog centra Srbije i uručio vrijednu donaciju građevinskog materijala kojom će osposobiti kuću Šabanovića za normalan i dostojanstven život.

– Na naše apele nije bilo odgovora. Dok Vojkan nije došao, nismo vjerovali da ovakvo čudo može biti istina. Ovo je pokazatelj da dobri ljudi još uvijek postoje. Beskrajno mu hvala i Bog ga sačuvao – izjavio je Hamid.

– Dosta je bilo ružnih stvari, vrijeme je da se dešavaju lijepe. Ovu misiju smatraću uspješnom kada svima na prostoru Balkana bude omogućeno da se vrate na svoja ognjišta, a komšije ponude ruku prijateljstva, kao što sam je danas ja ponudio braći Šabanović – poručio je Krstić i pozvao sve privrednike i ljude dobre volje da pomognu onima kojima je najpotrebnije, ne gledajući pri tom ni vjeru ni naciju.

Komentari

Autor: Hayat

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.