Globus

Giza

Eksplozija kod piramida u Gizi, objavljen video snimak

19/05/2019

Na fotografijama i snimcima sa mjesta eksplozije vidi se kako ambulantne službe pomažu povrijeđenima

Najmanje 17 ljudi, većinom stranih turista, povrijeđeno je danas u snažnoj eksploziji u blizini autobusa kod novog Velikog egipatskog muzeja koji se gradi na području piramida u Gizi, javlja list “National” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prema informacijama ovog lista iz egipatskih službi bezbjednosti, najvjerovatnije je detonirana improvizovana eksplozivna naprava.

“Sky news Arabia” javio je da je eksploziv detoniran dok je autobus prolazio pored muzeja u Gizi, na obodu egipatske prijestonice Kaira.

Na fotografijama i snimcima sa mjesta eksplozije vidi se kako ambulantne službe pomažu povrijeđenima, oštećeni autobus i turisti koji se drže za glave dok izlaze iz vozila na kojem su popucala stakla.

Navodi se da za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se podsjeća da se egipatske bezbjednosne snage bore protiv snaga Islamske države u Egiptu, posebno u sjeveroistočnoj oblasti Sinaja.

Reuters takođe navodi da nema podataka o tome da je neko poginuo, a izvor iz egipatskih bezbjednosnih službi kazao je da su među povrijeđenima državljani Južne Afrike.

Jedan od očevidaca, Mohamed el-Manduh koji je je bio u vozilu u blizini, kazao je Reutersu da se začula “veoma glasna eksplozija”.

Komentari

Autor: Nezavisne

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.