Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šiljegović - McGaha

Vojni povjerenik BiH izrazio spremnost za nastavak saradnje sa NATO štabom u Sarajevu

l_92f4bacba957cd6a5f1cb07ad14e364b (1)

Parlamentarni vojni povjerenik BiH izrazio je spremnost za nastavak saradnje sa NATO štabom u Sarajevu u duhu partnerstva i dugogodišnje dobre prakse međusobnog uvažavanja i povjerenja, saopćeno je iz PSBiH

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović primio je danas u nastupnu posjetu komandanticu NATO štaba u Sarajevu, brigadnu generalicu Pamelu MCGaha.

Šiljegović je upoznao McGaha s aktivnostima Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, posebno se osvrnuvši na stanje ljudskih prava pripadnika Oružanih snaga BiH (OSBiH), na značaj posjeta jedinicama i komandama OSBiH, kao i na potrebu dogradnje sadašnjih zakonskih i podzakonskih rješenja što bi, kako je ocijenio, u dobroj mjeri utjecalo na poboljšanje uvjeta života i rada pripadnika OSBiH.

Šiljegović je informirao komandanticu NATO štaba u Sarajevu o veoma dobroj saradnji sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost BiH i Generalnim inspektoratom Ministarstva odbrane BiH.

Tokom sastanka bilo je riječi i o planu aktivnosti Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2022. godinu.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH izrazio je spremnost za nastavak saradnje sa NATO štabom u Sarajevu u duhu partnerstva i dugogodišnje dobre prakse međusobnog uvažavanja i povjerenja, saopćeno je iz PSBiH.