Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prevoj galica

Vozače u jednom dijelu BiH iznenadio snijeg, napadao je pet centimetara

Vlasic-jutros-1320×742
Foto: Travnički.info

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini

Iako je zakonski zimska oprema na vozilima bila obavezna do 1. aprila, nerijetke su situacije da upravno na Vlašiću nailazimo na snježne padavine i dosta nakon tog datuma.

Tako je bilo i jutros kada je vozače na prevoju Galica dočekalo pet centimetara snijega koji je sinoć i danas padao u višim dijelovima Vlašića.

Prema tome, nije zgoreg malo sačekati sa zamjenom guma, ukoliko češće putujete u ovom pravcu, javlja Travnički.info.

Saopštenje BIHAMK-a

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti (Mlinište). Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Gaj i Igman, za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica. Na mjestu radova saobraća se dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj na visećem mostu u Ostrošcu (R-437 Ostrožac-Fojnica).

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Duge su kolone teretnih vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima na sjeveru, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.