BIHAMK

Vozači oprez: Na nekoliko puteva obustavljen saobraćaj

snijeg

Na regionalnim putevima R-418 Prozor-Mokronoge i R-419a Tomislavgrad-Blidinje zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila

Zbog niskih jutarnjih temperatura upozoravamo na moguće nailaske na zaleđen kolovoz, posebno na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, saopštava BIHAMK.

Na regionalnim putevima R-418 Prozor-Mokronoge i R-419a Tomislavgrad-Blidinje zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima i na ostalim dionicama, posebno u višim planinskim predjelima. Izdvajamo puteve: Kupres-Šuica, Livno-Mrkonjić Grad, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Rogatica, Han Pijesak-Vlasenica i Sarajevo-Foča.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja iz sigurnosnih razloga.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.