Vreće sa glasačkim listićima iz Srebrenice stigle u skladište CIK-a

cik srebrenica listići

Vreće sa glasačkim materijalom iz Srebrenice dovezene su večeras u skladište Centralne izborne komisije BiH (CIK) u Istočnom Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić ranije danas je za AA kazala da je oko 11 sati izborni materijal preuzet od Općinske izborne komisije Srebrenica, zatim je nastavljen put na preuzimanju materijala u općini Bratunac, Milići, Vlasenica i Šekovići.

Po zaključku Centralne izborne komisije BiH, u Glavnom centru za brojanje glasova u ponedjeljak, 10. oktobra, u 15 sati počet će brojanje glasova sa pet biračkih mjesta iz Srebrenice, i to: 105B002 za načelnika Opštine Srebrenica, 105B003C i 105B012C za Skupštinu opštine Srebrenica, i 105B000 i 105B001 za Skupštinu opštine Srebrenica i načelnika Opštine Srebrenica.

Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću moći će prisustvovati brojanju kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

cik srebrenica listići2

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu broje se glasovi sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inostranstva, putem mobilnog tima i glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Do 10. oktobra sav izborni materijal sa lokalnih izbora u BiH održanih 2. oktobra, trebao bi biti dopremljen u skladište CIK-a BiH u Istočnom Sarajevu.