Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nijemci lako s Česima, Lewandowski “razbio” Dance

njemačka

Fudbaleri Njemačke pobijedili su Češku kod kuće rutinski sa 3:0 u drugom kolu kvalifikacija za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Očekivalo se da će prvak svijeta imati nešto teži posao, ali Češka ipak nije uspjela ozbiljnije da priprijeti.

Tim Joakima Loewa je od starta pritisnuo rivala i brzo je stigao do prednosti golom Thomasa Mullera posle odlične akcije i asistencije Ozila u 13. minutu.

Češka je izdržala do poluvremena i djelovalo je da će biti zanimljivo u nastavku, ali je već u 49. minutu Toni Kroos poslije dodavanja Kimmicha duplirao prednost.

Do kraja meča Nijemci su dominirali, a još jedan gol postigao je Muller 25 minuta prije kraja.

Nijemci su prvi u C grupi sa šest bodova, koliko ima i Azerbejdžan, dok Češka iz dva meča ima bod.

U preostalom meču ove grupe Sjeverna Irska je lako savladala San Marino sa 4:0 golovima Stivena Daviesa, Laffertyja (2) i Warda.

Zanimljivo je bilo u Poljskoj gdje je gostovala Danska, a domaćin je na kraju uspio da slavi iako su gosti pozbiljno pretili u finišu.

Napadač Bayerna Robert Lewandowski postigao je sva tri gola za Poljake. Bio je strijelac u 20, 36. i 48. minutu i tada je izgledalo da će gosti pretrpeti ubjedljiv poraz.

http://dai.ly/x4wpfjm

Glik je u 49. minutu smanjio autogolom, a Poulsen je 20 minuta prije kraja pogodio za 3:2. Do kraja meča Danci su pokušali da osvoje vrijedan bod, ali je domaćin izdržao sve nalete.

Poljska sada ima 4 boda, kao i Crna Gora i Rumunija, a Danska ima bod manje.