Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajna ideja

Vreto pokrenuo inicijativu “100 koševa za Kanton Sarajevo”

kos

Vreto poručuje da je ovo i najbolji način da Sarajevo obilježili 40 godina od godine kada je KK Bosna postala prvak Evrope u Grenoblu

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Elvis Vreto (NS) uputio je inicijativu Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo “100 koševa za Kanton Sarajevo” čiji je cilj obnoviti stara igrališta i osigurati nove koševe u naseljima i mahalama gdje za to postoji mogućnost.

– Neki dan sam prošao ispred jednog centra za mlade, pričam sa ljudima, kažu da je tu nekada bio koš, a danas komšije parkiraju automobile. Slično je i sa naseljima u mom kraju. Pa ne moramo sad svuda napraviti kompletna igrališta, hajde da počnemo s tablom, košem i oslobađanjem prostora za igru – naveo je Vreto u saopćenju za javnost.

Kako se, nadalje, navodi, zastupnik Vreto je u ranijem mandatu, koji je proveo kao vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža, odvajao dio paušala koji je primao te je samostalno postavljao koševe u svojoj općini, kako bi košarka u KS ‘oživjela’ kao što su mali omladinski klubovi napravili u fudbalu.

– Danas imamo situaciju gdje su omladinske fudbalske škole zainteresirale ogroman broj djece i svi imaju priliku da igraju utakmicu, da imaju dres sa svojim imenom. Iz toga će izrasti kvalitet. Zašto ne bismo taj trend ispratili sa više posvećenosti košarci – dodao je Vreto.

Vreto poručuje da je ovo i najbolji način da Sarajevo obilježili 40 godina od godine kada je KK Bosna postala prvak Evrope u Grenoblu.

– Predlažem da se mjesne zajednice, škole, udruženja građana, pa i neformalne grupe – mladi iz komšiluka prijave i predlože lokaciju gdje misle da bi bilo dobro postaviti koš u mahali ili naselju. Ne moramo ići sa glamuroznim projektima. Hajde da postavimo 100 koševa širom Kantona i vratimo našoj djeci mogućnost da se sportom bave ispred svoje kuće. Od te tačke možemo napraviti veliku priču – zaključio je Vreto.