Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika akcija pošumljavanja

Vrijedni mališani zasadili 600 različitih biljaka

sadnja helen doron

Svakom učeniku koji je dao svoj doprinos u sadnji biljaka, dodijeljen je i certifikat

Sunčani jesenji dani potaknuli su polaznike i učitelje Helen Doron English na odlazak u prirodu, gdje su uz savjete profesionalnog osoblja, imali priliku naučiti kako doprinijeti očuvanju prirode i ostaviti trag za buduće generacije.

Naime, u okviru akcije pošumljavanja koja je organizovana tokom septembra i oktobra širom Bosne i Hercegovine, vrijedne ruke mališana zasadile su ukupno 600 sadnica različitih biljaka.

“Osim zabave, cilj ovakvih akcija jeste naučiti djecu šta znači biti odgovoran član zajednice u kojoj žive, te im pokazati da svi zajedno možemo uticati na pozitivne promjene u društvu,” izjavila je predstavnica Helen Doron English, Harisa Haznadar Vladić.

Helen Doron English u Bosni i Hercegovini sa radom je počeo 2011. godine i od tada do danas kroz školu je prošlo više od 3000 djece.

“Ono što ovu metodu čini jedinstvenom jeste učenje engleskog jezika kroz igru, koja stvara prirodno okruženje koje oponaša prirodni proces učenja maternjeg jezika, što omogućava djeci i mlađeg uzrasta da nauče engleski jezik,” istakla je Haznadar Vladić.

Svakom učeniku koji je dao svoj doprinos u sadnji biljaka, dodijeljen je i certifikat kao simbolična zahvalnica za trag koji su ostavili budućim naraštajima.

Pozitivne reakcije mališana i učitelja, kao i atmosferu sa akcije pošumljavanja ‘Nature at Play’ pogledajte u videu.