Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Polaznici škole Helen Doron English organizirali akciju pošumljavanja

posumljavanje333

Polaznici škole Helen Doron English Sarajevo organizirali su akciju pošumljavanja na Velikom polju na Igmanu, gdje je više od 150 djece iz svih sarajevskih škola posadilo ukupno 200 sadnica smrče.

– Osim zabave, cilj ovakvih akcija jeste naučiti djecu šta znači biti odgovoran član zajednice u kojoj žive, te im pokazati da svi zajedno možemo utjecati na pozitivne promjene u društvu. Mi u našoj školi insistiramo na tome da djeca u procesu učenja engleskog jezika, usvajaju i važne životne lekcije, kako bi postali što bolji stanovnici planete Zemlje – izjavila je predstavnica Helen Doron English Harisa Haznadar Vladić.

Učenici su ovu akciju opisali kao zanimljivu, zabavnu, ali i edukativnu te pokazali veliko zanimanje za očuvanje planete.

Svakom učeniku koji je dao svoj doprinos u sadnji biljaka, dodijeljen je i certifikat kao simbolična zahvalnica za trag koji su ostavili budućim naraštajima. Akcija pošumljavanja se nastavlja sljedećeg vikenda u gradovima širom BiH tokom mjeseca septembra, saopćili su organizatori.

Helen Doron English u BiH sa radom je počeo 2011. godine i od tada do danas kroz školu je prošlo više od 3.000 djece.