Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrijeme danas sunčano do umjereno oblačno

BiH

Vrijeme 020615 466

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje na jugu i zapadu zemlje, javio je Meteo BiH.

Tokom dana, uz nešto više oblačnosti, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak.

Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura.

Jutarnja temperatura od 7 do 13, jugu od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, tokom dana, može pasti i malo kiše.
Jutarnja temperatura oko devet, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i slab do umjeren promet vozila, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).

[quote_center]U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i slab do umjeren promet vozila[/quote_center]

U sjeverozapadnim krajevima zbog kiše koja je padala tokom noći kolovoz je mjestimično mokar.

Na autoputu A-1 (dionicama Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) saobraća se po pretežno suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Sporije odvijanje saobraćaja moguće je tokom dana na dionicama sa aktuelnim radovima, a BIHAMK izdvaja magistralne puteve: Hadžići-Pazarić, Doboj-Gračanica, Čapljina-Stolac, Čelinac-Kotor Varoš i Mostarsko raskršće-Kiseljak.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Napominju da je zbog radova u Hrvatskoj na GP Brčko-Gunja na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila.

Veće gužve očekuju tokom dana na GP Doljani, te napominju vozače koji idu prema Dubrovačkoj regiji da mogu koristiti granične prelaze Trebimlja-Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm,Gorica ili Orahovlje.