Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrijeme u BiH pretežno oblačno i sunčano

vrijeme

U Posavini i Krajini jutros je pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima Bosne i Hercegovine malo do umjereno oblačno i sunčano. U Krajini je zabilježena kiša.

Temperature u 8.00 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Sokolac 13, Goražde, Ivan -sedlo i Kupres 14, Bihać, Bugojno i Drvar 15, Livno i Srebrenica 16, Sanski Most i Sarajevo 17, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Neum, Tuzla i Zvornik 18, Doboj, Trebinje 19, Mostar, Stolac i Zenica 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano raste.

U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne danas će preovladavati pretežno, a u ostatku zemlje malo do umjereno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalni pljuskovi ili kiša se očekuju u Krajini, a poslijepodne u većem dijelu Bosne.

Grmljavina je moguća na sjeveru i sjeveroistoku. U Hercegovini sunčano i bez padavina. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 22 do 28 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne moguć je pljusak. Dnevna temperatura oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.