BiH

VSTVBiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

07/07/2016

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je tokom prvog dana sjednice, koja se održava 7. i 8. jula u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Bosne i Hercegovine, imenovani su: Muhamed Kovač, na poziciju tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine; Mersudin Pružan, na poziciju tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Ivana Petković, na poziciju tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Ilvana Delić, na poziciju sudije Općinskog suda u Tuzli; Alen Žabić, na poziciju sudije Općinskog suda u Tuzli; Kanita Kukić, na poziciju sudije Općinskog suda u Zenici; Haris Hakalović, na poziciju sudije Općinskog suda u Mostaru; Viktorija Zelić, na poziciju sudije Općinskog suda u Mostaru; Denis Kurtović, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu; Tanja Curović, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu;
Ana Soldo, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona. Edna Mujkanović, na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Zenici i Maja Šuput, na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Zenici.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su: Svetlana Brković, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Republičkog tužilaštva Republike Srpske; Miodrag Bajić, na poziciju zamjenika glavnog republičkog tužioca – specijalnog tužioca Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva Republike Srpske; Zoran Bulatović, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Banja Luci;

Slavica Tadić, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Zvorniku; Dragomir Obradović, na poziciju dodatnog sudije Osnovnog suda u Banja Luci; Admir Biščić, na poziciju dodatnog sudije Osnovnog suda u Banja Luci i Miloš Čizmović, na poziciju dodatnog sudije Osnovnog suda u Banja Luci.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. septembra, dok će zamjenik glavnog republičkog tužioca-specijalni tužilac Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva Republike Srpske na dužnost stupiti 11. jula, saopćeno je iz VSTVBiH.

Komentari