BiH

Vučić, Dodik i Cvijanović odali počast žrtvama u Potočarima

11/11/2015

Premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović položili su cvijeće na spomen-obilježje u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari gdje su minutom šutnje odali počast stradalima u srebreničkom genocidu.

vucic-potocari

U Potočare je stigao i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, šef delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark, šef misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore, ambasador Republike Turske Cihad Erginay u pratnji direktora Turske agencije za međunarodnu saradnju u razvoj (TIKA) Huseyin Sanli, ambasador Republike Srbije u BiH Stanimir Vukićević i drugi zvaničnici.

potocari1

Nakon polaganja cvijeća na spomen-obilježju u Potočarima, zvaničnici iz BiH i regiona obišli su Memorijalni centar.

Iz Potočara su otišli u Srebrenicu gdje uskoro počinje dvodnevna Investiciono-razvojna konferencija “Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenica 2015.”

potocari2

Potočare i Srebrenicu obezbjeđuje veliki broj pripadnika policije iz oba bh. entiteta.

U Kulturnom centru u Srebrenici uskoro počinje konferencija s ciljem privrednog pokretanja Srebrenice. S tim u vezi, bit će govora o investicionoj klimi u Srebrenici, poticajima i potrebama tog bh. grada te preporučenim mjerama za njegovo ekonomsko osnaživanje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.