predsjednik Srbije

Vučić: Predstavnicima iz Republike Srpske poručit ću tri stvari

Press conference of Aleksandar Vucic, president of Republic of Serbia.Konferencija za medije Aleksandra Vucica, predsednika Republike Srbije.
04, June, 2021, Belgrade - Press conference of Aleksandar Vucic, president of Republic of Serbia. Aleksandar Vucic. Photo: Milos Tesic/ATAImages. 04, jun, 2021, Beograd - Konferencija za medije Aleksandra Vucica, predsednika Republike Srbije. . Photo: Milos Tesic/ATAImages.

Vučić je istakao da nije dobro da se nešto nameće spolja, i da se na Balkanu to nikada dobro ne prima, pa ni oktroisanje odluka nikada nije dovoljno dobro

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije je u intervjuu za RTS kazao da će ova zemlja učiniti sve što može da sačuva mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini te naglasio da su potrebni razgovori i dijalozi.

“Nama su potrebni razgovori, dijalog. Nadam se da ćemo nekada biti u stanju da napravimo i bratske odnose sa Bošnjacima, imajući u vidu svu težinu i sve ono kroz šta su oni prošli i svu težinu i ono kroz šta smo mi prošli, ali za to uvijek morate imati dvije strane”, naveo je Vučić.

Vučić je istakao da nije dobro da se nešto nameće spolja, i da se na Balkanu to nikada dobro ne prima, pa ni oktroisanje odluka nikada nije dovoljno dobro.

Najavio je da će 4. augusta u Beogradu prisustvovati i kompletno rukovodstvo Republike Srpske pa će tada sa njima razgovarati.

Vučić je rekao da će im poručiti tri stvari:

“Pod jedan moramo da čuvamo mir, pod dva Srbija će poštovati Dejtonski mirovni sporazum, integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske i pod tri Srbija će uvek biti uz narod u RS i pomagati na svaki način. To su važne stvari koje će Srbija da iskaže u svakom trenutku”, zaključio je Vučić.