Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Vučić reagovao na izjavu Izetbegovića: Srbija u Sarajevu nema partnera za mir

29/03/2016

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, reagirajući na izjavu Bakira Izetbegovića da BiH razmatra novu tužbu za genocid protiv Srbije, rekao je da Izetbegović traži izgovor za pokretanje nove spirale nasilja.

“Na žalost, nisam iznenađen viješću iz Sarajeva. U prvoj izjavi poslije izricanja presude (Radovanu) Karadžiću nisam ni spomenuo Bakira Izetbegovića, ali sam po svemu sudeći dobro naslutio da netko ne želi pomirenje u regiji, već ide protiv 35 posto stanovništva vlastite zemlje i traži bilo kakav dovoljan razlog da pokrene spiralu, najprije političkog, a onda tko zna kakvog nasilja”, rekao je Vučić za “Politiku”, prenosi Tanjug.

Odgovor je, dodao je Vučić, da Srbije želi, prije svega mir i iskreno pomirenje, a ne tužbe i revizije tužbi.

“Ali, na žalost, očigledno je da nemamo partnera i da su neki sve ovo shvatili kao mogućnost da, umjesto pomirenja, provedu osvetu nad Srbima. I u tome se razlikuje naš pogled na budućnost od njihovog”, zaključio je Vučić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.