“Ubit ću te, ovo ti je zadnje”: Zaštitari otkrili detalje ubistva kick-boksera iz Trebinja

sudjenje trebinje

Zaštitari Milan Šačić i Nemanja Babić, svjedoci optužbe na suđenju za ubistvo kick-bokera Marka Đerića iz Trebinja, što se dogodilo 24. maja prošle godine, ispričali su jučer u Okružnom sudu u Banjoj Luci da su optuženi Miljan Ratković, medicinski tekničar, i Dako Pikula, glasnogovornik načelnika Trebinja i sin okružnog sudija, bili u sukobu s njihovim kolegom Đerićem i da su se tukli u noćnom klubu Merlot, nakon čega su mu prijetili da će ga ubiti, piše Večernji list.

U prvom slučaju, na lanjski pravoslavni Vaskrs osiguranje se sukobilo s Ratkovićem i Nemanjom Burlicom.

– Oni su tu noć napali momke iz Crne Gore pa smo ih izgurali van, gdje je i došlo do tučnjave. Udarci su sijevali na sve strane i Đerić je Ratkovića udario šakom u glavu. Obojica su nam zaprijetili riječima: ‘Ubit ćemo vas, gotovi ste, nećete preživjeti…’, naveli su zaštitari.

S Pikulom su se tukli u noći između 16. i 17. maja  prošle godine, kada je, kako kažu, sukob započela optuženikova supruga Dejana, koja je na silu htjela ući u klub. Đerić ju je u tome spriječio, da bi ga ona potom pljusnula.

– Vikala je: ‘Ko si ti da meni ne daš ući?’, a onda je skočila na Đerića. On ju je odgurnuo, a onda se umiješao i Pikula. Došlo je do razmjene udaraca. Na odlasku mu je Pikula prijetio vičući: ‘Gotov si, mrtav si. Ubit ću te, ovo ti je zadnje…’ , ispričali su zaštitari.

Nakon tih sukoba svi iz osiguranja bili su na oprezu, jer su čuli da im Ratković sprema osvetu. Na pitanja odbrane odgovorili su da to nisu bili jedini incidenti u klubu. Naveli su da je u novogodišnjoj noći izbio incident “s Crnogorcima”, a u februaru s Rajkom Bovanom, krunskim svjedokom optužnice. Inače, svjedok Stefan Knežević, brat Pikuline supruge, nalazi se na liječenju jer je prošle sedmice ispred sudnice imao epileptični napad, a boluje i od insomnije (poremećaja spavanja).