predsjednik srbije

Vučić: Sastanak sa srpskim predstavnicima s ciljem očuvanja mira u regionu

vucic dodik

Sastanku u Beogradu prisustvovaće i predsjednica RS Željka Cvijanović, kao i predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će u Beogradu razgovarati sa predstavnicima svih značajnijih političkih stranaka u Republici Srpskoj u želji da se sačuva mir u regionu.

“Doći će i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, doći će i lider SDS-a Mirko Šarović, doći će, vjerujem, i lider PDP-a Branislav Borenović i mnogi drugi i razgovaraćemo o tome jer mi želimo da očuvamo mir za srpski narod, da se izborimo za mir, da ne ugrozimo ni napredak Srbije jer mi brže napredujemo nego drugi”, kaže Vučić.

Vučić je rekao da Srbiji ne treba zaustavljanje tog napretka “ni na koji način i ni po koju cijenu”.

“Nama treba mir. Zato naša situacija nije nimalo laka, jer sad kada odem bilo gdje u svijet, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, pitaju nas i za situaciju u BiH, a ja im kažem: Mi se ne miješamo u njihove odnose”, dodao je Vučić.

On je rekao da se Srbija nije miješala ni kada su Crna Gora, Sjeverna Makedonija, BiH pričale i pričaju o NATO-u.

“Uvijek smo ćutali i rekli da je to njihovo unutrašnje pitanje. Mi smo vojno neutralni. Zato ćemo i da se naoružavamo i opremamo tako da bi mogli da branimo svoje nebo, svoju zemlju od svakog”, istakao je predsjednik Srbije.

Prema njegovim riječima, suština je da se stvari u regionu komplikuju i bolje ih je rješavati sada nego ostavljati za neko buduće vrijeme.

“Jer u tom budućem vremenu jedna iskra može da napravi probleme za sve nas, a ja se nadam da ih niko ne želi, a siguran sam da ih Srbija ne želi”, rekao je predsjednik Srbije.

Sastanku u Beogradu prisustvovaće i predsjednica RS Željka Cvijanović, kao i predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.