Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

susret u beogradu

Vučić se sutra sastaje s Dodikom i čelnicima, otkrio je šta će im poručiti

dodik-vucic (3)

Sastanak će se održati u 12 sati u Vili Mir

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sastat će se u srijedu, 4. augusta , u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i čelnim ljudima RS-a, najavljeno je u utorak iz Ureda predsjednika Srbije.

Pored Dodika, navodi se u saopćenju, sastanku će prisustvovati i entitetska predsjednicaŽeljka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović te entitetski premijer Radovan Višković.

Sastanak će se održati u 12 sati u Vili Mir.

Podsjetimo, Vučić je prije dva dana u intervjuu za RTS kazao da će ova zemlja učiniti sve što može da sačuva mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini te naglasio da su potrebni razgovori i dijalozi.

“Nama su potrebni razgovori, dijalog. Nadam se da ćemo nekada biti u stanju da napravimo i bratske odnose sa Bošnjacima, imajući u vidu svu težinu i sve ono kroz šta su oni prošli i svu težinu i ono kroz šta smo mi prošli, ali za to uvijek morate imati dvije strane”, naveo je Vučić.

A što se tiče sastanka s predstavnicima RS-a najavio da će im poručiti tri stvari.

Pod jedan moramo da čuvamo mir, pod dva Srbija će poštovati Dejtonski mirovni sporazum, integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske i pod tri Srbija će uvek biti uz narod u RS i pomagati na svaki način. To su važne stvari koje će Srbija da iskaže u svakom trenutku”, zaključio je Vučić.