Predsjednik Srbije

Vučić: Srbija uplatila pomoć Drvaru oko dva miliona KM

Kazao je i da je došao u tu lokalnu zajednicu kako bi ohrabrio njene stanovnike da ostanu na, kako je naveo, svojim ognjištima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas pomoć općini Drvar u iznosu od oko dva miliona KM za projekte od interesa za građane.

– Srećan sam što sam sa vama i što možemo da malo pomognemo. Danas smo prebacili dva miliona maraka za Drvar – kazao je Vučić novinarima, nakon što je posjetio tu općinu zajedno s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Kazao je i da je došao u tu lokalnu zajednicu kako bi ohrabrio njene stanovnike da ostanu na, kako je naveo, svojim ognjištima.

– Dat ćemo još koliko bude potrebno, da se razvijate… Srbija je uz vas – najavio je on i također dodao da će biti donesena posebna odluka o investitorima koji žele da ulažu u Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar i Bosanski Petrovac.

Nakon posjete dječijem vrtiću, Vučić i Dodik su se sastali i sa načelnicima općina Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, te pojedinim poslanicima u parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Sa srbijanskim predsjednikom u Drvaru borave i ministri odbrane i finansija Aleksandar Vulin i Siniša Mali, a prije Drvara su u Grahovu posjetili rodnu kuću Gavrila Principa te najavili da će u narednom periodu biti pronađen način za njeno dodatno uređenje.

Delegacija iz Srbije prisustvovat će večeras u Drvaru akademiji nazvanoj „Dani sjećanja“, u pomen, kako je najavljeno, na sve srpske žrtve stradale u ratovima tokom 20. vijeka.