Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić u Prnjavoru: Ko broji oružje ne misli dobro svom narodu

vucic_prnjavor

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, istakao je danas nakon otvaranja dionice autoputa “9. januar” od Prnjavora do Doboja da je mir najpotrebniji ovim prostorima, javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je da je ovaj autoput bitan ne samo za RS, BiH nego i za Srbiju i Hrvatsku.

“Ne mješajući se i nikada ne pokušavajući da izigravamo bilo kakvog starijeg brata da zamolimo sve za smanjivanje tenzija uvijek i da se obezbjede mir i stabilnost jer autoputevi znače put u budućnost, mir i stabilnost. Uvjeren sam da će biti snage i u RS i u FBiH za to jer da budem otvoren jer mi i Hrvati, a posebno mi Srbi i Bošnjaci moraćemo narednih i 100 i 200 godina da živimo u miru. Onaj ko misli drugačije, onaj ko bi da prebrojava vojno sposobne, oruđe i oružje taj ne misli dobro svom narodu ma sa koje strane da je. Mislim da je nama mir najpotrebniji, prosto mi se čini da većina naroda to razumije, iako to nije naročito popularno da se izgovori. Meni je drago što sve veći broj ljudi takvu politiku shvata kao jedinu moguću”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li bi se smirivanje tenzija moglo odnosti na eventualno neodržavanje referenduma Vučić je rekao da su o tome razgovarali mnogo puta.

“Mi imamo svoj stav, predsjednik RS-a ima svoje stavove, neko treći ima svoje. O tome smo više puta već govorili”, rekao je Vučić.