BiH

Vučić: Važno je što Dodik dolazi na manifestacije u Srbiju

12/04/2016

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić saglasili su se večeras u Banjoj Luci da je u BiH potrebno poštivati Dejtonski mirovni sporazum, te očuvati mir i stabilnost.

Dodik je ocijenio da Republika Srpska i Srbija imaju visok stepen saradnje u svim oblastima, zahvaljujući Vučiću.

“Iza nas ostaju vidljivi projekti, a njihova realizacija se prati u kontinuitetu”, rekao je novinarima Dodik, nakon sastanka sa Vučićem.

On je naveo da bi u narednom periodu trebalo da bude održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije.

“Republici Srpskoj je veoma važna pažnja Srbije i zbog toga je naša stabilnost povećana”, dodao je Dodik.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da bi tri konstitutivna naroda u BiH dogovorom trebalo da donose ključne odluke.

“Poštivanje Dejtonskog sporazuma, očuvanje mira i stabilnosti ključno je opredjelenje Srbije i Republike Srpske”, rekao je Vučić.

On je naveo da je na sastanku sa Dodikom razgovarano i o intenziviranju izgradnje putne infrastrukture između Republike Srpske i Srbije.

“To se, prije svega, odnosi na puteve ka Bijeljini i Višegradu, a činjenica je da se radovi na izgradnji mosta Bratunac – Ljubovija izvode brže od dogovorenog”, dodao je Vučić.

On je ocijenio da je veoma važno što ljudi u Republici Srpskoj osjećaju zbog Srbije sigurnost i stabilnost, istakavši da to isto osjeća i Srbija.

Premijer Srbije je rekao da je zbog toga zahvalan Dodiku.

“Važno je što Dodik dolazi na manifestacije u Srbiju koje nemaju direktne veze sa Republikom Srpskom. To je od velikog značaja, jer ako on dođe na otvaranje fabrike, to znači da je za Republiku Srpsku važno da Srbija ide naprijed”, rekao je Vučić.

On je rekao da je od velikog značaja da politička situacija u regionu bude stabilna, te da je za Srbiju i Republiku Srpsku najvažnija ekonomska stabilnost.

Premijer Vučić je napomenuo da je u Banjaluku došao nakon što je obišao selo Čipuljić kod Bugojna, odakle potiče porodica Vučić.

Sastanku u Klašnicama kod Banjaluke prisustvovali su i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, predstavnici Vlade Srbije i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.