Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučićev “recept” za dobijanje izbora: Šta se “kuha” u kući između Jelaha i Tešnja

dodik-vucic

Mnogi u Srbiji tvrde da su tamošnji tabloidi u službi Aleksandra Vučića, a kako se može primijetiti, od kada je krenula predizborna kampanja u BiH, stavili su se “na raspolaganje” i Miloradu Dodiku.

I pored nekoliko portala iz BiH koji objavljuju dezinformacije i lažne vijesti, poput portala “Infosrpska”, čije “naslove” uredno redovno prenose agencija Srna i RTRS, u jeku predizborne kampanje “aktivirali” su se i srbijanski tabloidi.

Posljednji u nizu je tabloid “Alo”, koji je u današnjem izdanju, a prenio ga je i na svom portalu, objavio tekst pod naslovom “Otkriven pakleni plan za miting Dodika u Banjaluci, ‘ludaci’ spremni na sve, snage bezbednosti u najvišem stepenu pripravnosti, OČEKUJE SE PAKAO!”

Ovu “vijest” prenijela je i agencija Srna, a da se radi o lažnoj informaciji govore i “objašnjenja” koja su navedena u tekstu.

Autobusi bi, kako je navedeno, dolazili iz “dva pravca”, i to “prvi preko Travnika gde će manji deo autobusa kupiti putnike u pomenutom gradu, dok će drugi ići preko Maglaja i Doboja gde se očekuje veći broj putnika”.

Po čemu bi u tim autobusima bilo više putnika – ne zna se.

Dalje se navodi:

“Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma RS došla je do informacija da se u međuentitetskim mestima Tešnju i Jelahu, u jednoj porodičnoj kući vrši isplata dnevnica za one koji su spremni da u petak krenu na Trg Krajine”.

O čijoj porodičnoj kući radi, kojoj tačno lokaciji, i ko stoji iza svega –  ne navodi se.

Informacija se plasira dalje:

“Dnevnice variraju od toga ko je koliko “lud”, što je čovek luđi i spreman veću glupost da napravi, dnevnica je veća. Takođe se plaća gorivo onima koji idu svojim automobilima, sve ostale pokupiće gore pomenuti autobusi”.

Očito je da se vlast u RS-u služi svim i svačim kako bi ostala na pozicijama na kojim je i sada, a sve po receptu “dobijanja izbora” kako to radi Aleksandar Vučić.

Sjetimo se samo slične “vijesti” od prije dvije godine, također plasirane pred izbore, one lokalne, da se u Banju Luku sprema doći “nekoliko hiljada vehabija”.

“Vijest” koja je plasirana danas u tabloidu “Alo” je isto toliko “istinita”.