BiH

Federalni ministar trgovine

Vujanović: Nema potrebe za stvaranjem gužvi u trgovinama i velikim zalihama roba

13/03/2020

Ministarstvo će u saradnji sa nadležnim organima i trgovcima i dalje pratiti situaciju i informisati javnost u vezi sa snabdijevanjem tržišta robama široke potrošnje

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović potvrdio je Feni da su sve trgovine u Federaciji BiH uredno snabdijevene svim robama široke potrošnje, naglašavajući robne artikle poput prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu za kojima je trenutno prekomjerna potražnja uslijed pandemije koronavirusa.

– Sve robe su u potpunosti dostupne potrošačima i nema potrebe za stvaranjem gužvi u trgovinama i nabavkom velikih i nepotrebnih zaliha roba široke potrošnje – kaže Vujanović.

Predstavnici vodećih trgovinskih lanaca u Federaciji BiH sa kojima je Federalno ministarstvo trgovine u konstantnom kontaktu informisali su Vujanovića da “lanci snabdijevanja od dobavljača ka maloprodajnim objektima funkcionišu uredno i da su svi njihovi kapaciteti adekvatno pripremljeni za potencijalnu povećanu potražnju za određenim grupama proizvoda”.

Ministarstvo će u saradnji sa nadležnim organima i trgovcima i dalje pratiti situaciju i informisati javnost u vezi sa snabdijevanjem tržišta robama široke potrošnje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.