Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opozicija bojkotovala glasanje

Vukanović došao spreman za blokadu kasarne, Dodik pobjegao iz sale

New Project (47)

Vladajući, predvođeni SNSD-om, obavili su sam čin glasanja o predloženim zaključcima veoma brzo. Od 52 prisutna poslanika u Skupštini, za zaključke je glasalo njih 49

Svi zaključci predloženi na posebnoj sjednici NSRS održanoj u Banjoj Luci, usvojeni su bez prisustva opozicije u skupštinskoj sali.

Vladajući, predvođeni SNSD-om, obavili su sam čin glasanja o predloženim zaključcima veoma brzo. Od 52 prisutna poslanika u Skupštini, za zaključke je glasalo njih 49.

Opozicija je prije glasanja napustila skupštinsku salu.

Prije nego je glasanje stavljeno na dnevni red, vodila se žučna rasprava. Opozicija je optužila Milorada Dodika i njegove koalicione partnere da su organizovali još jednu prevaru u NSRS, i da je posebnu sjendicu najlakše opisati riječima “tresla se gora, rodio se miš”.

VEZANI TEKST Objavljeni zaključci o kojima bi večeras trebali glasati poslanici NSRS

Posebno je inspirativan bio opozicioni poslanik Nebojša Vukanović.

Vukanović je na sjednicu “došao spreman” da ide blokirati kasarnu Oružanih snaga BiH na Kozari, s obzirom da je Dodik već duže vremena najavljivao formiranje “vojske rs”. Ponio je Vukanović hrane i za sebe i za Dodika, no Dodik je brzo napustio salu nakon što je Vukanović uzeo riječ i pozvao ga da “ne guraju narod”, nego da “njih dvojica zajedno krenu pred kasarnu i blokiraju je”. Vukanović je objasnio svoj plan, rekavši da “ne loži Dodika”, nego da njih dvojica krenu prvi, a da ih ujutro pred kasarnom zamijene “Mazalica i Tamindžija” (zastupnici vladajuće većine)…

Pogledajte kako je to izgledalo…