BiH

Član NSRS-a

Vukanović: Kad se objavi dokument znat će se da je Dodik kapitulirao

24/11/2019

Nije to nabavka nekog tajnog oružja ili nuklearne bombe, pa da bude vojna tajna

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović i Željko Komšić, u dogovoru s Miloradom Dodikom, šute o tome šta se nalazi u Programu reformi BiH i šutjet će sve dok se za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i formalno ne imenuje Zoran Tegeltija.

Rekao je ovo poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Klubu poslanika SDS Nebojša Vukanović.

– Jasno je šta se krije. Oni će dokument poslati u Brisel i objaviti tek kada se formira Vijeće ministara BiH. To su priče kao u krimi serijama – rekao je Vukanović.

Narodni poslanik dodaje da bi jedan takav dokument trebao biti javan, “kako bismo svi mogli da znamo šta naš čeka i kakve reforme ćemo morati da sprovedemo u raznim oblastima”.

– Međutim, jasno je da je taj Program reformi BiH samo jedna vrsta ANP i da je Dodik, samo pet dana nako što je govorio da nikad neće prihvatiti ANP, pa ni modifikovan, poniženo kapitulirao pred strancima i pred Bakirom i Komšićem – rekao je on.

Naglašava da je nevjerovatno da se jedan takav dokument potpiše mimo znanja institucija u Republici Srpskoj i da nije dostupan ministrima u Vijeću ministara, pa čak ni Radmanoviću ni Špiriću.

– Nije to nabavka nekog tajnog oružja ili nuklearne bombe, pa da bude vojna tajna. Jasno je da će se znati da je Milorad Dodik kapitulirao kada se objavi taj dokument. Međutim, on je spreman da i to pregrmi, jer mu je ključno da Tegeltija zasjedne u fotelju predsjedavajućeg Vijeća ministara – objasnio je on.

Vukanović podsjeća da je mjesecima govorio da će se Dodik nakon „busanja u prsa“ prihvatiti da se u Brisel pošalje ANP, koji će se zvati NPA.

– Nažalost, bio sam u pravu i pokazalo se da sam u pravu kada govorim da je on eksponent zapadnih sila i da je najveći neprijatelj Republike Srpske – rekao je Vukanović, ocijenivši da je Dodik “mandžurijski kandidat”.

Komentari

Autor: Srpskainfo

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.