Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nije dobio odgovor

Vukanović pitao Sarrazina zašto Schmidt dozvoljava da ga neko naziva kretenom i idiotom

vukanovic press
FOTO: Screenshot

Vukanović kaže da je upitao i zbog čega međunarodna zajednica dva puta nameće izmjene Izbornog zakona, pogodujući HDZ-u i Trojci

Privrženi smo Dejtonskom mirovnom sporazumu, poručili su Šefovu klubova poslanika SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Igor Crnadak i Liste za pravdu i red Nebojša vukanović, nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom njemačke Vlade za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom.

Prije opozicije, Sarrazin se sastao i sa predsjednikom SNSD-a i Republike Srpske Miloradom Dodikom

Šef Kluba poslanika Za pravdu i red Nebojša Vukanović na sastanku je Sarrazina upitao kakve je poruke čuo od Dodika.

“On je rekao da nema nikakav plan i strategiju i da je njegova politika nenavođena bomba”, kazao je Vukanović pa nastavio:

“Onda sam ja pitao gospodina Sarrazina zbog čega međunarodna zajednica i Evropska unija tolerišu ovakvo (Dodikovo) ponašanje. I zbog čega Christian Schmidt dozvoljava da ga neko naziva kretenom i idiotom? On ćuti. Nismo dobili odgovor na to pitanje”, rekao je Vukanović.

Poručio je da je upravo međunarodna zajednica Dodika dovela na vlast.

Vukanović kaže da je upitao i zbog čega međunarodna zajednica dva puta nameće izmjene Izbornog zakona, pogodujući HDZ-u i Trojci. Također, kazao je i da bez uvođenja skeniranja listića izbori nemaju smisla.

Želimo da se naše društvo demokratizuje

“Naše je opredjeljenje za nastavak reformi i Republiku Srpsku u Evropskoj uniji. Želimo da se naše društvo demokratizuje. Želimo da Republika Srpska postane društvo u kojem dominiraju institucije, a ne neki pojedinac”, poručio je Crnadak.

“Imali smo priliku da konkretno i decidno govorimo o ustavnim pozicijama BiH. Ono što sam u ime SDS-a iznio je pozicija Ustavnog suda BiH i jedno klasično nepoštovanje člana 3 gdje se jasno i decidno kaže šta je imovina koja pripada entitetima i koje su to nadležnosti države Bosne i Hercegovine u ovom slučaju. I da su samim tim mnoge neustavne odluke Ustavnog suda u pogledu onih odluka koje su itekako bile u predmetu interesovanja Republike Srpske u proteklom periodu”, rekao je šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Vukota Govedarica, prenosi BNTV.