Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvijezda serije Lude 70-e osuđen na 30 godina zatvora

Danny Masterson osudjen
FOTO: Screenshot / Youtube

Tužitelji su tvrdili da je Danny Masterson silovao tri žene, uključujući i dugogodišnju djevojku

Američki glumac glumac Danny Masterson osuđen je na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog silovanja dviju žena, prenose američki mediji. Zločin se dogodio prije 20 godina.

Sutkinja Višeg suda u Los Angelesu Charlaine Olmedo izrekla je kaznu 47-godišnjoj zvijezdi serije Lude 70-e nakon što je odbacila zahtjev odbrane za novo suđenje i saslušala izjave žrtava.

“Gospodine Masterson, vi ovdje niste žrtva. Vaši postupci prije 20 godina oduzeli su drugoj osobi izbor. Vaši postupci prije 20 godina bili su kriminalni i zato ste ovdje”, rekla mu je sutkinja.

“Niste osuđeni na temelju glasina, aluzija, tračeva i nagađanja. Osuđeni ste na temelju dokaza koje je 12 ljudi u poroti smatralo vjerodostojnima. Osuđeni ste jer je svaka od žrtava nekome prijavila silovanja nedugo nakon što su se silovanja dogodila”, dodala je.

Mastersonova supruga se rasplakala nakon presude.

Napadi u Hollywood Hillsu

Porota od sedam žena i pet muškaraca proglasila je Mastersona krivim po dvije tačke optužnice nakon sedam dana vijećanja.

Oba napada dogodila su se u Mastersonovoj kući u Hollywood Hillsu 2003. U vrijme kada je glumac bio na vrhuncu slave, kad su emitovane Lude 70-e gdje je glumio Hydea.

Porota nije mogla donijeti jednoglasnu presudu o trećoj tački optužnice. Odnosno o tvrdnji da je Masterson silovao i svoju dugogodišnju djevojku.

Masterson drogirao i silovao žene

Danny Masterson je navodno stavljao drogu u piće ženama kako bi ih mogao silovati. Tužitelji su tvrdili da je silovao tri žene, uključujući i dugogodišnju djevojku, u svojoj kući u Hollywood Hillsu između 2001. i 2003. godine.

Glumac nije svjedočio niti su njegovi advokati pozvali svjedoke. Odbrana je tvrdila da su djela bila sporazumna i pokušala je diskreditirati priče žena ističući promjene i nedosljednost tokom vremena.