Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trebinje

Vukanović pušten na slobodu

VUKAN SLIKA (1)

Bojan Stević, predsjednik Okružnog suda u Trebinju potvrdio je u izjavi za “Nezavisne” da je jutros njega i Milana Bosića, predsjednika Osnovnog suda u Trebinju, Vukanović izvrijeđao i da je zbog toga djelovala i policija

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, pušten je na slobodu nakon što ga je jutros privela trebinjska policija, potvrđeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Vukanović se obratio novinarima i okupljenim građanima ispred Policijske stanice Trebinje i poručio da će stati u kraj, kako kaže, najvećoj kriminalnoj grupi u Trebinju.

“Ako nema pravde za narod, nek nema mira za vlast. Ja sam radio najsvetiju ljudsku dužnost tako što sam stao za vrat najvećoj mafiji koju predvode predsjednici Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju”, kazao je, između ostalog, Vukanović.

Iz policije je ranije saopšteno je da je danas oko 10.40 uhapšena osoba čiji su inicijali N.V. zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS.

Iz policije su naveli da je navedena osoba od jutros dva puta prijavljena zbog narušavanja javnog reda i mira.

Pogledajte šta je Vukanović uradio prije nego je uhapšen: “Šta radite u kafani u 10.30? Na pos'o!” (VIDEO)

Bojan Stević, predsjednik Okružnog suda u Trebinju potvrdio je u izjavi za “Nezavisne” da je jutros njega i Milana Bosića, predsjednika Osnovnog suda u Trebinju, Vukanović izvrijeđao i da je zbog toga djelovala i policija.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, zamjenik šefa Kluba poslanika SDS-a Nedeljko Glamočak i poslanik ove stranke Tomica Stojanović, kao i narodni poslanik iz PDP-a Ljubiša Krunić, su zajedno sa još dvadesetak simapatizera ove stranke i stranke Nebojše Vukanovića “Za pravdu i red” negodovali ispred zgrade PU Trebinje zbog hapšenja Vukanovića.

Četvorica političara su razgovarala sa komandirom Policijske stanice Trebinje Veselinom Milićevićem radi Vukanovićevog puštanja na slobodu.

“Ja sam smatrao da kao predsjednik stranke budem ovdje i da mu pružim podršku, kao i narodni poslanici nekoliko stranaka koji su ovdje i podnijeli smo zahtjev, rekavši da ako je narodni poslanik on ne bi trebao da se hapsi i da visoki nivo tolerancije treba da postoji prema onom šta god kaže kao narodni poslanik”, kazao je Šarović.

Nakon hapšenja Vukanovića oglasio se i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

“Mogu hapsiti, ali promjene ne mogu prestati. Živimo u vremenu kada su krivi oni koji otkrivaju i ukazuju na kriminal, a ne oni koji ga čine. Prošli smo ovo kao opozicija i uvijek izašli još jači. Proći ćemo i ovo. Puna podrška za mog saborca Nebojšu Vukanovića. Ovo nije samo udar na jednog čovjeka, već i napad na instituciju Narodne skupštine Republike Srpske – poručio je Stanivuković.