BiH

poslanik u nsrs-u

Vukanović se testirao na deset vrsta narkotika, stigli su mu rezultati

18/11/2021

Kako je obrazložio svoj postupak, na taj se korak odlučio da bi "mogao od drugih tražiti da učine to isto"

“Stigla je analiza i nalaz koji sam radio u Laboratoriji „Akvalab“ u Trebinju na prisustvo narkotika u organizmu, a koji je pokazao da sam negativan na sve narkotike, od marihuane, amfetamina, kokaina, heroina, spida, ekstazija…”, objavio je danas na svom blogu Nebojša Vukanović, poslanik u Skupštini RS.

Kako je obrazložio svoj postupak, na taj se korak odlučio da bi “mogao od drugih tražiti da učine to isto”.

– Prvo sam testirao sebe, a nalaz se radi i analizira prisustvo neke od 10 vrsta narkotika koji se najčešće koriste, i na sve sam negativan. Uzorak sam dao lično u laboratoriji, i ako neko nešto sumnja u rezultate spremam sam raditi analizu bilo gdje u svijetu, jer nikada, apsolutno nikada, ni kao tinejdžer i student, nisam smotao niti probao niti jedan džoint, a da ne govorim o ostalim drogama, poručuje Vukanović, te dodaje:

– Nakon što je bivši gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zbog devijantnog ponašanja i gubitka razuma podnio ostavku, jer se drogirao tabletama i tvrdio da je neka „crna magija i đavo“ ušao u njega, a savjetnik Milorada Dodika i zamjenik generalnog sekretara Vlade Republike Srpske Marko Šukalo uhapšen zbog kokaina i ekstazija, pokazalo se tačnim pisanje i nagađanje da mnogi u Vladi Republike Srpske i na čelu države koriste kokain i druge narkotike i da je to uzrok ispada, problema, nekontrolisanog devijantnog ponašanja.

Vukanović naglašava kako od svih u Vladi RS-a učine isto, pa čak i načelnici opština, te direktori javnih preduzeća, kao i članovi Kabinetu predsjednice Željke Cvijanović i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Ko bude pozitivan na prisustvo bilo kog narkotika mora da podnese ostavku i povuče se sa svih funkcija. Ko odbije da se testira i javno objavi rezultate smatraću da je latentni narkoman, jer ne vidim nijedan drugi razlog za nekog ko je „čist“ i nikada ne uživa u drogama zbog čega bi odbio testiranje. Ovo je veliki problem društva, tiče se svih nas i mora se odagnati svaka sumnja sa ljudi koji su na ključnim i odgovornim funkcijama, od kojih zavisi život mnogih jer obavljaju odgovoran posao, rade pod uticajem narkotika, jer zbog toga ispaštaju i posledice imaju svi građani, zaključuje Vukanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.