Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poslanik u nsrs-u

Vukanović se testirao na deset vrsta narkotika, stigli su mu rezultati

vukanovic

Kako je obrazložio svoj postupak, na taj se korak odlučio da bi “mogao od drugih tražiti da učine to isto”

“Stigla je analiza i nalaz koji sam radio u Laboratoriji „Akvalab“ u Trebinju na prisustvo narkotika u organizmu, a koji je pokazao da sam negativan na sve narkotike, od marihuane, amfetamina, kokaina, heroina, spida, ekstazija…”, objavio je danas na svom blogu Nebojša Vukanović, poslanik u Skupštini RS.

Kako je obrazložio svoj postupak, na taj se korak odlučio da bi “mogao od drugih tražiti da učine to isto”.

– Prvo sam testirao sebe, a nalaz se radi i analizira prisustvo neke od 10 vrsta narkotika koji se najčešće koriste, i na sve sam negativan. Uzorak sam dao lično u laboratoriji, i ako neko nešto sumnja u rezultate spremam sam raditi analizu bilo gdje u svijetu, jer nikada, apsolutno nikada, ni kao tinejdžer i student, nisam smotao niti probao niti jedan džoint, a da ne govorim o ostalim drogama, poručuje Vukanović, te dodaje:

– Nakon što je bivši gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zbog devijantnog ponašanja i gubitka razuma podnio ostavku, jer se drogirao tabletama i tvrdio da je neka „crna magija i đavo“ ušao u njega, a savjetnik Milorada Dodika i zamjenik generalnog sekretara Vlade Republike Srpske Marko Šukalo uhapšen zbog kokaina i ekstazija, pokazalo se tačnim pisanje i nagađanje da mnogi u Vladi Republike Srpske i na čelu države koriste kokain i druge narkotike i da je to uzrok ispada, problema, nekontrolisanog devijantnog ponašanja.

Vukanović naglašava kako od svih u Vladi RS-a učine isto, pa čak i načelnici opština, te direktori javnih preduzeća, kao i članovi Kabinetu predsjednice Željke Cvijanović i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Ko bude pozitivan na prisustvo bilo kog narkotika mora da podnese ostavku i povuče se sa svih funkcija. Ko odbije da se testira i javno objavi rezultate smatraću da je latentni narkoman, jer ne vidim nijedan drugi razlog za nekog ko je „čist“ i nikada ne uživa u drogama zbog čega bi odbio testiranje. Ovo je veliki problem društva, tiče se svih nas i mora se odagnati svaka sumnja sa ljudi koji su na ključnim i odgovornim funkcijama, od kojih zavisi život mnogih jer obavljaju odgovoran posao, rade pod uticajem narkotika, jer zbog toga ispaštaju i posledice imaju svi građani, zaključuje Vukanović.