BiH

poslanik u nsrs-u

Vukanović tvrdi da se od Dodika svi distanciraju: “Danima je vapio ‘Bakire, primi me'”

21/10/2021
Foto: Arhiv

„Bakire, primi me“, danima je vapio da mu stari partner pruži po običaju ruku i slamku spasa, ali se polako svi distanciraju od onog koji tone, da ih ne povuče sa sobom skupa na dno, pa čak i pobratim Bakir, sa kojim je nedavno pio rakiju u Predsjedništvu BiH,

Poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović komentarisao je na svom blogu reakcije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koga naziva “Poglavnikom”, nakon smjene glavne tužiteljice Gordane Tadić.

-Na kraju se pojavio i Poglavnik kako bi nekako pokušao popraviti utisak poslije debakla u Narodnoj skupštini Republike Srpske te lio krokodilske suze za Gordanom Tadić i tako još jednom pokazao kako je glavni zaštitnik Hrvatske i hrvatskih interesa. Njemu smeta što je glasovima Bošnjaka u VSTS-u smijenjena Hrvatica Goca, bivša korumpirana glavna tužiteljka Tužilaštva BiH umiješana u brojne afere, a na njeno mjesto imenovan Srbin Milanko Kajganić, piše Vukanović.

– Čudna borba Poglavnika za napaćeno srpstvo, ali je nevjerovatno da bar ne može prikriti očaj zbog odlaska svoje omiljene tužiteljke, za kojom kuka kao onomad kad je uklonjen savjetnik Milan Mito Tegeltija sa čela VSTS-a, konstatuje Vukanović.

On dalje komentariše i Dodikov napad na gradonačelnika Bijeljine zbog posjete Dodikovog kolege u Predsjedništvu Šefika Džaferovića.

„Bakire, primi me“, danima je vapio da mu stari partner pruži po običaju ruku i slamku spasa, ali se polako svi distanciraju od onog koji tone, da ih ne povuče sa sobom skupa na dno, pa čak i pobratim Bakir, sa kojim je nedavno pio rakiju u Predsjedništvu BiH, navodi Vukanović i dodaje:

– Kao uvrijeđena ostavljena mlada, javno se ljuti što je Šefik Džaferović popio kafu i održao sastanak sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem, i to pokušava predstaviti kao izdaju srpstva, misleći da je narod stoka koja će sve da proguta, i da smo svi zaboravili koga je prije pet dana zvao da se ponovo dogovaraju kombinacije, sa kim je formirao vlast i Savjet ministara u Sarajevu, dajući darežljivo sva ključna ministarstva SDA i Bakiru jer su glasovima SDA u Narodnoj skupštini Srpske Špirić i Nović išli u Dom naroda Parlamenta BiH.

Srljanje i tumaranje se nastavlja, ponaša se kao guska u magli i samo ga treba pustiti da tone u živo blato koje je stvorio, a kako rastu nervoza i panika, to su javni ispadi veći i češći. Ostaje nam da čekamo i vidimo šta je tema isprazne konferencije za novinare, koje se ponavljaju svaki dan, kao neka dosadna dugometražna španska serija. Novinari imaju muku da izvuku neku suvislu poruku i rečenicu nakon pola sata bujice nepovezanih misli i rečenica, koje ne služe ničemu drugo nego da pokažu da smo na pravom tragu, da je odlazak kontrolisane Tadićke i poluga moći zarobljene države uzrok nervoze, nove krize, avantura, opasnih i suludih prijedloga, piše, između ostalog, Vukanović na svom blogu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.