Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar i zastupnica

Vulgarna Sanja Vulić sada se okomila i na Ramu Isaka, teško optužila i ambasadora Murphyja

ramo isak sanja vulić
Foto: Pixsell

Podsjećamo, Vulić je na sramotan način psovala ispred Suda BiH jer sudnica je već bila popunjena te nije mogla ući i prisustovati ročištu. Brutalno je izvrijeđala sutkinju Senu Uzunović

Nakon što je Sanja Vulić, zastupnica u državnom parlamentu i potpredsjednica SNSD-a psovala ispred Suda BiH, oglasio se Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH. Isak je zatražio pokretanje postupka protiv nje.

Isak u saopštenju za javnost tvrdi da je Vulić na najprostiji način ponizila sebe, a ne Sud BiH i da, kako navodi, njeno ponašanje ne priliči civilizovanoj osobi već osobi koja je lišena svih oblika manira.

Isakov zahtjev

“Zaista je neprijatno i tužno bilo gledati samoponižavanje zastupnice Vulić. Tražim od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, tačnije od časnih članova ovog državnog organa zakonodavne vlasti, da u najkraćem roku pokrenu postupak protiv zastupnice Vulić zbog narušavanja ugleda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i kršenja Kodeksa ponašanja zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine”, naveo je Isak.

Podsjećamo, Vulić je na sramotan način psovala ispred Suda BiH jer sudnica je već bila popunjena te nije mogla ući i prisustovati ročištu. Brutalno je izvrijeđala sutkinju Senu Uzunović.

Na Isakove tvrdnje odgovorila je u vulgarna Vulić.

Ona je izjavila je da “Ramo Isak ima uključene notifikacije na mobitelu na pominjanje imena srpskih političara, te da nema drugog objašnjenja za njegove svakodnevne izjave”.

Dalje je istakla da “bez ikakvih stvarnih nadležnosti u resoru koji kao vodi, Isak se bavi svim osim svojim poslom”.

Ona je naglasila da se u rad i akte Parlamentarne skupštine BiH “Isak razumije toliko da nisu stigli da mu napišu da poslanik ima pravo na slobodu djelovanja i izražavanja, kao i da je dužan baviti se pitanjima od političkog i javnog interesa”.

Vrijeđala i Murphyja

“Šta je radim i govorim ispred Suda je način ispoljavanja političkog i javnog interesa. Ovaj montirani proces je pitanje svih pitanja, ‘Instagram’ ministre. Ne brini se ti za ugled Parlamentarne skupštine BiH nego gledaj šta ćeš i kako ćeš u Federaciji, mada odgovornosti neke prema biračima i nemaš jer te nisu oni ni birali niti podržali”, istakla je Vulić za Srnu komentarišući Isakov zahtjev za pokretanje postupka protiv nje.

Ona je naglasila da je činjenica samo jedna a to je “da se sudi Srbima”.

“Sudi se predsjedniku Republike Srpske i realizuje se Murphyjev (ambasador SAD Michael Murphy) scenario istrebljenja srpskog naroda. Neko ko ima vrlo diskutabilnu ratnu prošlost, a skida glavu predsjedniku RS što radi Sena Uzunović, najmanje što zaslužuje je najčešća balkanska psovka”, istakla je Vulić.