Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predata tužilaštvu

Nožem u srce: Ovo je žena osumnjičena za brutalno ubistvo u Banjoj Luci

Foto: ATV

Diljević, koja je bila Stefanovićeva partnerka, sumnjiči se da mu je u nedjelju 4. februara nanijela smrtonosne povrede u stanu u banjalučkom naselju Borik, u kojem su navodno zajedno živjeli.

Milica Diljević iz Banje Luke, osumnjičena za ubistvo Zvonimira Stefanovića (53), sprovedena je u Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, javlja ATV.

Ona će u naredna 24 sata biti saslušana u svojstvu osumnjičene nakon čega će tužilac donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Diljević, koja je bila Stefanovićeva partnerka, sumnjiči se da mu je u nedjelju 4. februara nanijela smrtonosne povrede u stanu u banjalučkom naselju Borik, u kojem su navodno zajedno živjeli.

Svađa pa ubistvo

Žrtva je na grudima imala jednu ubodnu ranu, od noža, koji je tokom uviđaja pronađen i biće poslat na vještačenje. Obdukcijom je utvrđeno da mu je oštrica zabijena u srce.

”Oštrica je probila pluća i završila u srcu i žrtva je umrla usljed iskrvarenja”, kaže izvor blizak istrazi.

Tačne okolnosti i motiv zločina nisu poznati. Vjeruje se da je između Stefanovića i Diljevićeve došlo do svađe tokom koje je ona potegla nož.

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičena je oprala krv i očistila mjesto zločina, a nakon toga je pozvala poznanika tražeći pomoć.

Radi se o muškarcu, koji je u početnoj fazi istrage priveden, ali je pušten nakon što je saslušan u svojstvu svjedoka. Vidjevši da Stefanović ne daje znakove života on je pozvao Hitnu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt.

Unajmila stan

Inače, Milica je radila kao frizerka. Nezvanično se saznaje da je upravo ona unajmila stan u kojem se zločin dogodio, a da se Stefanović kod nje doselio prije nekoliko mjeseci. Za to vrijeme policiji nije prijavljivano da su se njih dvoje sukobljavali, niti je bilo prijava za nasilje u porodici.

Iz policije je kratko saopšteno da se M.D. dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistvo, te da sve mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom tužilaštva.

Motiv i okolnosti zločina nisu željeli da komentarišu.

Banjalučanka osumnjičena za ubistvo predata Tužilaštvu

Posted by Nezavisne novine on Monday, February 5, 2024