Wigemark s mladim YouTuberima: Dosta nasilju između ljudi i između zemalja

Wigemark – youtuberi

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Wigemark domaćin je Festival YouTube kulture (Balkan Tube Fest) u Sarajevu, u okviru kojeg je večeras upriličeno druženje s mladim i uticajnim YouTuberima iz regiona te diskusija o temi vršnjačkog nasilja.

Ured delegacije EU u BiH jedan od pokrovitelja Festival YouTube kulture u Sarajevu, višednevnog događaja na kojem će se okupiti djeca, mladi i njihovi roditelji i promovirati osnovne vrijednosti EU – toleranciju i socijalnu inkluziju.

Za vršnjačko nasilje, koje je tema večerašnje, ali i sutrašnje diskusije, Wigemark kazao je da ga on lično, kao i Evropska unija, ne podržavaju.

– Mali nasilnici kada porastu postanu veliki nasilnici, ukoliko ih ne naučimo kako se ponašaju – rekao je, dodajući da čak i države nekada mogu pokušati biti nasilne prema drugim državama.

Tome je, kaže, Evropska unija odlučila da kaže – dosta, i nasilju između zemalja, ali i između ljudi, jer niko nikoga ne smije da zlostavlja.

Obraćajući se mladim YouTuberima, Wigemark je kazao da je tu da sluša i uči od njih.

– Ponosan sam što smo uspjeli da podržimo ovaj događaj i radujem se razgovoru s vama – dodao je.

U panel diskusiji sa šefom Delegacije EU učestovali su, između ostalih, i “Huligani iz gimnazije” i Nedim Lepić iz BiH, kao i desetine njihovih fanova.

Predstavnici Delegacije EU u BiH sutra će učestvovati na dva događaja u okviru Balkan Tube Festa, najvećeg regionalnog YouTube festivala.