BiH

žestoko nevrijeme

Nevrijeme u BiH: Za 18 minuta se sručilo 44 litra kiše po metru kvadratnom

28/08/2021
FOTO: rebinjelive.info

Za 20 minuta ulice grada bile su blokirane vodom, saobraćaj je bio usporen, a jak vjetar lomio je grane, pa čak i drveće

Snažno nevrijeme praćeno kišom i gradom zahvatilo je danas oko 14 sati Trebinje, a ekipe nadležnih službi angažovane su na otklanjanju posljedica, pišu Nezavisne.

Za 20 minuta ulice grada bile su blokirane vodom, saobraćaj je bio usporen, a jak vjetar lomio je grane, pa čak i drveće. Na snimkama koje je objavio portla Trebinje Live mogu se vidjeti posljedice koje je žestoko nevrijeme ostavilo.

FOTO: rebinjelive.info

FOTO: rebinjelive.info

Za svega 18 minuta su pala 44 litra kiše po metru kvadratnom, a vjetar je dostizao brzinu od 101 km na sat, potvrđeno je iz Meteorološke stanice.

FOTO: rebinjelive.info

FOTO: rebinjelive.info

Direktor Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” u Trebinju Stevan Bekan rekao je da nadležne službe otklanjaju posljedice nevremena, a više informacija o prijavljenoj šteti biće poznato kasnije.

Došlo je i do prekida snabdijevanja električnom energijom u selima Volujac, Pridvorci, Todorići, Duži i Hum, kao i Ulice Dr Levija u gradu, koja je bez struje zbog kvara na agregatu.

Meteorolozi krajem dana i u toku noći najavljuju obilne padavine, nestabilno sa povremenom kišom biće i sutra, a od ponedjeljka nas očekuje stabilnije i toplije vrijeme.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.