Dosta je bilo šutnje

Za danas najavljena protestna šetnja u Sarajevu

platforma(2) (1)

Pozivu na ovu šetnju odazvali su se i lideri pet političkih stranaka

“Dosta je bilo šutnje”, slogan je kojim Platforma za progres na čijem je čelu Mirsad Hadžikadić najavljuje današnju mirnu protestnu šetnju od Sebilja na Baščaršiji do zgrade Parlamentarne skupštine BiH. Početak šetnje najavljenu za 11:55 ili simbolično 5 do 12, prenosi NAP.

“Nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, želimo mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje! Kroz inicijative, prijedloge, saopćenja za javnost do sada smo ukazivali na mnoge probleme u našoj državi i moguća rješenja u čijem kreiranju su učestvovali svi organi Platforme kao i eksperti koji nisu registrovani članovi Platforme. Po svemu sudeći, bezuspješno. Iz tog razloga smo odlučili mirnom protestnom šetnjom poručiti da je moguće imati stabilnu budućnost bez afera!

Obilježja, natpisi i transparenti uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, koji pozivaju na mržnju i nasilje, su nepoželjni i biće uklonjeni od strane organizatora. Svim pojedincima, nevladnim organizacijama, političkim subjektima, udruženjima koji su pružili podršku u organizaciji mirne protestne šetnje se nesebično zahvaljujemo, a svi koji se odluče pridružiti našoj protestnoj šetnji dužni su poštovati sve epidemiološke mjere i pravila organizatora”, naveli su iz Platforme za progres.

Pozivu na ovu šetnju odazvali su se i lideri pet političkih stranaka.

“Stranke na vlasti pokušavaju na svaki mogući način spriječiti održavanje izbora i tako izbjeći neminovan izborni poraz. Svaki glas koji se tome usprotivi pozdravljamo”, kazali su predsjednici SDP BiH Nermin Nikšić, NBL-a Ibrahim Hadžibajrić, Naše stranke Predrag Kojović, Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Protestnoj šetnji pridružit će se i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić te će biti poslana poruka podrške i zajedničkog djelovanja opozicije u borbi za održavanje izbora koji su Ustavom i zakonima naše zemlje propisani.

“Pažljivo pratimo razvoj situacije i šaljemo jasnu poruku korumpiranoj vlasti da ćemo na svaki naredni korak koji vodi ka daljem odgađanju izbora organizovati proteste i demonstracije u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Mostarizacije Bosne i Hercegovine neće biti”, poručili su lideri opozicionih stranaka.